GeoFort: spannende speurtochten en doolhoven

Kom naar het spannende forteiland van GeoFort! Binnen en buiten staat alles in het teken van kaarten en navigatie. Duik de donkere ondergrondse gang in, waar je helemaal gedesoriënteerd raakt en ga miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D-globe te draaien. Hiermee zoom je van het kleinste deel in je lichaam uit tot aan het verste plekje in het heelal! Ook speur, klauter en speel je met water in de Vleermuisspeurtuin.

Bezoek www.geofort.nl »


Speuren op het forteiland

GeoFort is een groot forteiland dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het defensieve fort is omgebouwd tot een spannende attractie met verschillende activiteiten, zwaaiende touwbruggen en een Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Met de smartphone in je hand volg je de rondleiding of doe je een spannend spel.

GeoExperience

In de GeoExperience maak je kennis met oude en nieuwe geotechnieken. Vind de slimste weg door het 'intelligente' doolhof, volg een geurenspoor en voer onverwachte opdrachten uit. Zowel binnen als buiten valt er van alles te ontdekken. Stap bijvoorbeeld in een vliegtuig vol spionagecomputers of maak kennis met de moderne, digitale lachspiegel. Ga er vervolgens zelf op uit met de Geocache en volg het spoor van aanwijzingen dwars door het natuurgebied!

Vleermuistuin

Als er een dier is dat veel gebruik maakt van navigatie is het wel de vleermuis! Kruip in de huid van dit vliegende dier en volg de route door de Vleermuisspeurtuin. Ontdek waar de dieren slapen, hoe ze navigeren en hoe ze jagen. De ingewikkelde speurtuin ligt ook op het forteiland, te midden van glooiende graslanden, hoge bomen en idyllische vergezichten over de Betuwe. Na flink wat speuren en navigeren is het dan ook heerlijk genieten in het rustig gelegen 3D Café.

www.geofort.nl »

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit.

Reis door het sterrenstelsel.

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit.

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit.

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit.

Bespioneer geheime plekken.

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit.

Steek over met het vlot.