Blindentuin Heukelshof


-advertentiepositie-



Blindentuin Heukelshof

Blindentuin Heukelshof in Alkmaar is een tuin vol planten en bloemen waar veel vlinders, insecten en kleine zoogdieren op af komen. Hier beleef je de natuur met al je zintuigen.

Voel, hoor, ruik en proef

Voor zienden is de tuin een plaatje, maar dat is niet het doel van Heukelshof. Dit is een echte blindentuin, waar visueel gehandicapten de natuur kunnen beleven met al hun andere zintuigen. Vogels fluiten, de bladeren ruisen en hé, is dat het klateren van water? De geur van de bloemen, de zoemende insecten, alles maakt dit tot een inspirerende plek. Natuurlijk hoort ook het voelen daarbij, want de planten en bloemen mogen betast worden. Sterker, dat is hier ook echt de bedoeling. En ja, de tuin heeft net als andere arboreta ook informatiebordjes. Maar dan wel in braille!

Veilige route

De tuin is goed toegankelijk voor visueel gehandicapten. Alles is zo ingericht dat ze hier zonder begeleiding rond kunnen lopen. Dat begint al bij de dichtstbijzijnde bushalte, waar een geleidingsroute start naar de Heukelshof. Ook in de tuin liggen geleidingsbalken voor mensen met blindenstokken. Verder zijn de paden bewust gemaakt van grind, zodat bezoekers zichzelf en anderen horen lopen.

 Bezoek www.heukelshof.nl

Blindentuin Heukelshof
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.