Het Domein van de Grotten van Han

Het Domein van de Grotten van Han

Laat je betoveren door de Grot van Han! Een honderd jaar oude tram neemt je mee naar een plek die je verbijsterd. Aan de poort van de Ardennen, in het plaatsje Han-sur-Lesse, ligt namelijk één van de bekendste grotten van Europa. De grot kent een ingewikkeld gangenstelsel van wel zeventien kilometer! Helaas is de volledige grot niet te bezoeken voor nieuwsgierige aagjes, maar tijdens een rondwandeling met een gids bewandel je twee kilometer van de grot, terwijl je een hoop leert over het ontstaan en de ontwikkeling ervan. Je ziet een kabbelende rivier, indrukwekkende druipstenen, je kruipt door gangetjes, daalt kleine trapjes af en aan het einde van de grot wacht de spectaculaire lichtshow Origin op je.

Wildpark

Uitgekeken op de grotten? Op de heuvel boven de grot, in de vallei van de Lesse bevindt zich 250 hectare pure natuur, ingericht als Wildpark. Hier kom je dieren uit heel Europa tegen in hun natuurlijk omgeving. Lynxen, wilde paarden, herten zwijnen en zelfs beren: je ziet ze hier allemaal. Het Wildpark is te voet te ontdekken tijdens een wandeltocht van vijf kilometer die je langs de verschillende dieren voert. Maar ook vanaf de safaricar is het goed toeven. Deze open wagen voert je langs heuvels en weidse panoramo-uitzichten. Natuurlijk mag je af en toe uitstappen om de prachtige natuur van de Ardennen van dichtbij te bewonderen.

Het Domein van de Grotten van Han in Rochefort leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Domein van de Grotten van Han.

Foto: Domein van de Grotten van Han.

Foto: Domein van de Grotten van Han.

Foto: Domein van de Grotten van Han.