twente

Twente Romantische uitjes (26)

Grolsch Brouwerij Tour

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Je hebt bier en je hebt Grolsch! Hoe krijgt dit bier zijn smaak? Ontdek het tijdens een rondleiding door de brouwerij, waar het vakmanschap van toen en nu van dichtbij te bekijken is.

open op woensdag, donderdag en vrijdag

volwassenen vanaf € 15,00

kinderen vanaf € 12,50

Toeren in een 'lelijke eend' van Duckville

DIEPENHEIM, OVERIJSSEL - Toer over kronkelende landweggetjes in een nostalgische eend! Rij door het prachtige landschap van Twente en de Achterhoek, een mooie rit in alle seizoenen. En als het zonnetje schijnt, rol je het dak op voor het ultieme ouderwetse gevoel!

geopend, elke dag geopend

entree vanaf € 32,50

Hamam Het Oosten

HENGELO, OVERIJSSEL - Waan je in het Oosten, in de gezellige hamam Het Oosten! In dit Turkse badhuis kun je terecht voor heerlijke behandelingen en lekker eten.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 19,50

Theater Hof 88

ALMELO, OVERIJSSEL - Hof 88 is een klein theater met een uitgebreide, eigenzinnige programmering. Een gezellig theater met een theater en een concertzaal. Hof 88 is tevens filmhuis. Gemiddeld twee keer per week staat er een arthouse film op de rol.

open op woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zondag en zaterdag

Bistro de Oale Ste

NIJVERDAL, OVERIJSSEL - Bistro de Oale Ste is een pareltje in Twente. Schuif aan voor lekkere streekproducten of neem plaats op het beroemde terras.

lang weekend (vr za zo)

volwassenen vanaf € 15,00

kinderen vanaf € 4,00

Boerderij Wendezoele

AMBT DELDEN, OVERIJSSEL - Leer alles over het Twentse boerenleven op Boerderij Wendezoele. Oude ambachten worden op speciale dagen gedemonstreerd. De hele boerderij is weer in oorspronkelijke staat hersteld.

geopend, open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 4,00

kinderen vanaf € 1,00

peuters gratis

Restaurant Florilympha

DE LUTTE, OVERIJSSEL - Ontdek de ongerepte natuur van het Lutterzand tijdens een uitstapje naar Restaurant Florilympha. Midgetgolfen of een huifkartocht maken kan hier ook.

open op zondag, maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 27,50

Sauna Huize Hölterhof

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - In een mooi landhuis in Engelse stijl in Enschede is saunacomplex Hölterhof gevestigd. Rust lekker uit op de comfortabele ligbedden of geniet van het zonnetje op het terras.

elke dag geopend

entree vanaf € 19,00

ZinIn bioscoop Nijverdal

NIJVERDAL, OVERIJSSEL - ZinIn Zinema in Nijverdal is niet groot, maar heeft wel alle films die er op het moment draaien. Drie dagen in de week kun je in één zaal film kijken. Een keer wat anders? Kom dan naar het Filmhuis voor wereldklassefilms.

's zondags gesloten

entree vanaf € 20,00

B&B en theetuin Op 't Oorbeck

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - De theetuin Op 't Oorbeck en de naastgelegen schuur bieden een schitterend decor als begin- of eindpunt van een wandeltocht of fietsritje door de omgeving van het kleine dorpje Twekkelo, dichtbij Enschede.

geopend, open op zondag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 47,50