Fruitteeltmuseum

In het Fruitteeltmuseum aan de Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle is de wisselexpositie over de veiling te zien.
In deze tentoonstelling is te zien hoe vroeger de bedrijvigheid in handel van fruit op de veiling is weergegeven. De veiling bood voor de lokale bevolking niet alleen een ontmoetingsplaats voor fruittelers, maar zorgde ook voor afzet en veel werkgelegenheid. Naast het veilen van fruit in de veiling werd ook aandacht besteed aan de presentatie en kwaliteit van het product, wat o.a. voor meer afzet zorgde.
Voorlichting en onderwijs, zoals het verzorgen van cursussen in sorteren en verpakken was een belangrijk aspect van de veiling. Regelmatig werden tentoonstellingen van producten uit de fruitteelt georganiseerd, waarbij nieuwe veelbelovende variƫteiten werden getoond en vele demonstraties van o.a. het plukken, het sorteren en verpakken plaatvonden. Hierbij werd veel promotiemateriaal uitgedeeld, kortom een leuk uitstapje naar de veiling voor particulieren en bedrijven.
Naast het verpakken en sorteren bood de veiling later andere faciliteiten zoals het bewaren en het koelen van fruit, opslag en leveren van fust. In de maquette zijn de verschillende gebouwen van de veiling met hun functies op schaal nagebouwd. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren en duurt tot eind januari 2013.

Free Thumbshots previews by Thumbshots.de