Culturele Uitjes Dagje Uit op de Veluwe

UITgelicht

culturele uitjes in Veluwe (151)

Dagje terug naar de tijd van toen

terschuur, Gelderland  -  Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen 160 oude ambachten tot leven. Bezoek oude winkeltjes, kruip in de nostalgische schoolbanken en bewonder antiek speelgoed.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag, maandag 

EXCLUSIEVE KORTING
Tot €2,- korting op je tickets!

Nederlands Openluchtmuseum: terug in de tijd

arnhem, Gelderland  -  Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem neemt je mee op reis door het verleden. Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen!

elke dag geopend 

De Beeldentuin met showroomdorp

garderen, Gelderland  -  Zover het oog reikt alleen maar beelden in De Beeldentuin in Garderen! Bewonder de verschillende beelden en bezoek het showroomdorp met woon- en tuindecoratie.

's zondags gesloten 

Edesche Concertzaal

ede, Gelderland  -  Ontdek de Bösendorfer Imperial 290, dé concertvleugel van wereldklasse, en geniet van de hoogste kwaliteit in de Edesche Concertzaal. In de intieme setting van deze nieuwe zaal kijk je de musici letterlijk op hun vingers.

elke dag geopend 

Molen De Fortuin

hattem, Gelderland  -  Molen De Fortuin is gelegen aan de fraaie stadswallen van de binnenstad van Hattem. De molen is enkele keren grondig opgeknapt en is nu elke zaterdag te bezoeken. In de molenwinkel worden meel en diverse bakmixen verkocht.

open op zaterdag 

Museum Nijkerk

nijkerk, Gelderland  -  Museum Nijkerk is een jong museum dat met haar collectie oudheidkundige en culturele materialen de geschiedenis van Nijkerk levend houdt.

open op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Openluchttheater De Pinkenberg

velp, Gelderland  -  Openluchttheater De Pinkenberg bestaat al sinds 1934 en is al jaren hét podium voor muziek en toneel. Heerlijk genieten van theater in de open lucht.

geopend, soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Kasteel De Vanenburg

putten, Gelderland  -  Vier een bruiloft in stijl bij Kasteel De Vanenburg. Het eeuwenoude kasteel is ook geschikt voor conferenties en vergaderingen, maar ook particulieren kunnen hier in luxe overnachten.

's zondags gesloten 

Toneelgroep Oostpool

arnhem, Gelderland  -  Al meer dan zestig jaar is toneelgroep Oostpool een begrip in Arnhem. De gevarieerde groep acteurs is gevestigd in hun eigen theaterzaal Huis Oostpool, waar regelmatig voorstellingen worden gegeven.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Molen Den Olden Florus

terschuur, Gelderland  -  Zelfgemalen meel kopen? Dat kan bij de windkorenmolen Den Olden Florus!

open op zaterdag 

Theater Junushoff Wageningen

wageningen, Gelderland  -  Theater Junushoff in Wageningen biedt voor ieder wat wils. Van show en dans tot zang en musical.

doordeweeks geopend 

Museum In de Zevende Hemel

apeldoorn, Gelderland  -  Alles over Sinterklaas, de koninklijke familie en oud speelgoed vind je in het museum In de Zevende Hemel. Geniet van een heerlijk folkloristisch uitje!

geopend op afspraak of bel +31 (0)55 - 35 53 098 / +31 (0)6 222 728 43 

UITagenda Veluwe cultuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Cultuur Veluwe UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

woensdag

18 mei 2022PROMS NIGHT - Uniek muziekeventConcert Mis in G Poulenc en Requiem HowellsKunstfestival HattemAnastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidenceSongs in Silence op Kasteel CannenburchStudio26 Summerschool 2022woensdag 18 mei 2022

donderdag

19 mei 2022PROMS NIGHT - Uniek muziekeventConcert Mis in G Poulenc en Requiem HowellsKunstfestival HattemAnastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidenceSongs in Silence op Kasteel CannenburchStudio26 Summerschool 2022donderdag 19 mei 2022

vrijdag

20 mei 2022PROMS NIGHT - Uniek muziekeventConcert Mis in G Poulenc en Requiem HowellsKunstfestival HattemAnastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidenceSongs in Silence op Kasteel CannenburchStudio26 Summerschool 2022vrijdag 20 mei 2022

zaterdag

21 mei 2022Concert Mis in G Poulenc en Requiem HowellsKunstfestival HattemAnastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidenceSongs in Silence op Kasteel CannenburchStudio26 Summerschool 2022Paul Lewis - Schubert, Debussy, Sibelius - Wereldpianistenzaterdag 21 mei 2022

zondag

22 mei 2022Kunstfestival HattemAnastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidenceSongs in Silence op Kasteel CannenburchStudio26 Summerschool 2022Paul Lewis - Schubert, Debussy, Sibelius - WereldpianistenLavinia Meijer (harp) & Nadia Sirota (altviool) - Glass, Muhly en een wereldpremièrezondag 22 mei 2022