Zes tips voor populaire kinderuitstapjes in België

Eropuit met kinderen in België | Redactioneel door Tineke Smits

Dit zijn de best bezochte kinderuitstappen op Uitstappen.BE

12 september 2016ToerismeBrusselKinderen kennen in België vast wel de befaamde Plopsaparken. Maar als je ook wel eens ergens anders heen wilt, wat dan? Met welke Belgische uitstapjes voor kinderen scoor je punten? Een overzicht van de best bezochte kinderuitstapjes in België op Uitstappen.BE.

Neem de kids mee naar de leukste uitjes, bijvoorbeeld naar het parcours 'Toon me je tanden'! Foto: Museum voor Natuurwetenschappen
Foto 1. Neem de kids mee naar de leukste uitjes, bijvoorbeeld naar het parcours 'Toon me je tanden'! Foto: Museum voor Natuurwetenschappen

1. Boudewijn Seapark

Met stip op 1 staat Boudewijn Seapark uit Brugge. En dat is ook niet gek, want bij dit dolfinarium is veel leuks te doen voor kleintjes. Naast spectaculaire shows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen, kun je ook genieten van leuke attracties. Er is ook een groot overdekt speelparadijs. Gegarandeerd veel uurtjes speelplezier!

2. Toon me je tanden

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel heeft een interessant parcours in huis dat door veel jonge bezoekers gewaardeerd wordt: Toon me je tanden!. In dit museum wonen heel veel dinosauriërs. Leer deze dieren goed kennen en bestudeer hun tanden! Een leuke tocht door het museum voor kinderen van acht tot twaalf jaar. En ouders mogen natuurlijk ook mee...

3. Lasertag Pancake War

Ook populair op Uitstappen.BE is het stoere arrangement Lasertag Pancake Games van Dijle Floats in Bertem. Wat het inhoudt? Een strijd op leven en dood in de bossen! Ga de strijd aan met je vrienden tijdens een lasergameduel. Na afloop kun je de vrede bezegelen met pannenkoeken.

4. Technopolis

2. Op een goede vierde plek staat Technopolis in Mechelen. Hartstikke leuk voor nieuwsgierige kinderen, want je kunt hier experimenteren tot je erbij neer valt. Fietsen op een kabel op vijf meter hoogte? Een spijkerbed uitproberen? Zelf een vliegtuig aan de grond zetten? Hier moet je zelf aan de slag! "Da's toch veel leuker dan er naar kijken?" aldus bezoeker Megan, die dit veelzijdige doe-centrum een 10 geeft op Uitstappen.BE.

5. Bobbejaanland

3. Het pretpark Bobbejaanland staat op nummer 5. Dit 'plezantste land' heeft heel veel soorten attracties, waardoor het een leuk park is voor de hele familie. Vooral de kleintjes zullen zich er goed amuseren. Al kan het er wel druk zijn, gezien de reviews op Uitstappen.BE. Regelmatig zijn er nieuwe attracties of ontwikkelingen in dit familiepark.

6. Familiepark Harry Malter

Ook Familiepark Harry Malter in Destelbergen is een toeristische hotspot voor het hele gezin. Hier leven allerlei kleine dieren naast elkaar: stokstaartjes, wallabies, herten en stekelvarkens. Ook zijn er kamelen, apen en struisvogels. Er is een overdekte speelplaats en leuke attracties voor kinderen. Omdat oprichter Harry Malter zelf uit het circus komt, is er regelmatig een circusschool!

Pret maken met een zeeleeuw! Foto: Boudewijn Seapark
Foto 2. Pret maken met een zeeleeuw! Foto: Boudewijn Seapark
Stoere lasergame in het bos. Foto: Dijle Floats
Foto 3. Stoere lasergame in het bos. Foto: Dijle Floats
Op zoek naar de tanden van dino's! Foto: Museum voor Natuurwetenschappen
Foto 4. Op zoek naar de tanden van dino's! Foto: Museum voor Natuurwetenschappen
Laatst gewijzigd: 2016-08-26 13:58:00 · Gepubliceerd: 2016-04-29 16:20:00 - 4196