Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal
Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tentoonstelling is chronologisch van opzet en geeft zo de ontwikkeling van het beeldverhaal in Nederland weer. De tent

Deze tentoonstelling geeft een officiële plaats in de boekgeschiedenis aan de strip en het beeldverhaal. Juist Museum Meermanno kan aan de hand van de eigen collectie de oorsprong van de strip laten zien: van de centsprenten, voorlopers van de strip, tot de meest recente voorbeelden: interactieve beeldverhalen die de toeschouwer zelf op het beeldscherm kan beïnvloeden. De tentoonstelling vormt voor Museum Meermanno de eerste stap op weg naar de verwerving van de collectie van het NIBBI (Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en de Boekillustratie) voor de collectie Nederland. Deze collectie bevat alle verschenen stripboeken en – tijdschriften van de laatste 200 jaar.

De tentoonstelling is chronologisch van opzet en geeft zo de ontwikkeling van het beeldverhaal in Nederland weer. Ook is er veel aandacht voor het maken van strips - zowel de techniek als de kunst van het tekenen en het maken van een verhaallijn - komen aan de orde. Te zien zijn: duizenden bijzondere strips en originele tekeningen, documentaires over strips en interviews met bekende stripdeskundigen. Het publiek kan meetekenen en - schrijven aan het langste stripverhaal van Nederland en zichzelf fotograferen in een stripsetting en daarmee prijzen winnen. De tentoonstelling wordt gemaakt in nauwe samenwerking met het NIBBI.

 Bezoek www.haagsuitburo.nl

Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.