1

Taptoe Delft




Taptoe Delft

» Let op: deze activiteit is voorbij «

TAPTOE DELFT VOERT U MEE OVER DE ZEE
‘Alle ingrediënten aanwezig voor opnieuw de mooiste taptoe van Nederland'
DELFT - Een mix van muziek, show en spektakel van het allerhoogste niveau, dat is wat bezoekers op vrijdag- 7 en zaterdagavond 8 september 2012 kunnen verwachten in Delft. Stichting Taptoe Delft presenteert een sfeervolle en kwalitatief hoogstaande 8e editie met een deelnemersveld dat bestaat uit de absolute top van de Nederlandse showorkesten.

Adembenemend programma
Gedurende twee avonden wordt op de Markt, de huiskamer van Delft, een programma opgevoerd dat zal uitmonden in vuurwerk. Na een sfeervolle opwarmer zal een adembenemende opening volgen. Het is Stichting Taptoe Delft gelukt om maar liefst drie wereldkampioenen van het Wereld Muziek Concours 2009 te contracteren. Het gaat dan ook om grote namen: K&G Leiden, Advendo Sneek en DVS Katwijk. Maar ook de Rijnmondband Schiedam, vierde deelnemer aan het hoofdprogramma, doet niet onder aan het hoge niveau van de W.M.C.-kampioenen.

Internationaal tintje
Met trots presenteert Stichting Taptoe Delft het vijfde orkest dat in het hoofdprogramma van Taptoe Delft 2012 is opgenomen: The Royal Danish Navy Band uit Denemarken. Zij zullen Taptoe Delft 2012 een internationaal tintje gaan geven.
Het enige marineorkest dat Denemarken rijk is bestaat louter uit professionele musici. Gezien de naam van dit orkest zal het u niet verbazen dat zij muziekwerken spelen met maritieme invloeden. Dit sluit perfect aan op het thema van het special item van Taptoe Delft 2012: het “Maritiem Spektakel”.

“Maritiem spektakel”
Het ‘Maritiem spektakel' - een eigen productie van Stichting Taptoe Delft - neemt bezoekers mee op een reis over diverse wereldzeeën aan de hand van een zeemansrepertoire en nautische liederen. Aan dit spektakel zullen deelnemen: 120 muzikanten, een chantykoor en vele figuranten. Diverse rekwisieten en de modernste licht- en geluidstechnieken maken het spektakel compleet.

Grande Finale
In de grande finale zullen alle deelnemende c.a. 300 muzikanten, een kinderkoor, solozanger en violist samen werken aan een speciale uitvoering van "You Raise Me Up". Als afsluiter zal vuurwerk het spektakel compleet maken.
Taptoe Delft op TV
Omroep Max zal in het najaar van 2012 een registratie van het evenement in twee delen uitzenden. Dit is voor het eerst sinds 1966 dat Taptoe Delft op de nationale TV te zien zal zijn.

Algemene informatie
Toegangskaarten (inclusief gratis glossy magazine) zijn te bestellen via www.taptoedelft.nl. Tijden voorstellingen: 20.30-23.00 uur. Voorprogramma: 19.45-20.15 uur. Tribunes open: 19.00 uur. In het programma is geen pauze opgenomen. Toiletten zijn aanwezig. (Bijna alle) tribunes zijn overdekt en voorzien van kuipstoeltjes.

Streetparade
Op zaterdagmiddag 8 september 2012 organiseert Stichting Taptoe Delft een gratis toegankelijke streetparade door de historische binnenstad van Delft waaraan vele muziekkorpsen deelnemen. Aanvang: 13.00 uur.

Arrangementen
Combineer de taptoe met een verblijf in Delft. Voor het taptoeweekend zijn aantrekkelijke culinaire en verblijfsarrangementen te boeken via www.taptoedelft.nl.

 Bezoek www.taptoedelft.nl

Taptoe Delft
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.