1

WinterWelVaart




WinterWelVaart

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar vindt het unieke gratis winterevenement WinterWelVaart voor de zesde keer plaats. 

Dit jaar vindt het unieke gratis winterevenement WinterWelVaart voor de zesde keer plaats. 

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum en in de tientallen historische schepen, die dan aan de kades van de Hoge en Lage der A liggen, wordt de rijke maritieme geschiedenis van Noord-Nederland voor iedereen toegankelijk gemaakt. Op en om de schepen is daarnaast een rijk programma te vinden vol muziek, theater, kunst en natuurlijk een gezellige kerstmarkt.

Speciaal voor WinterWelVaart liggen er tientallen
(historische) charterschepen aan de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge waarop het programma plaatsvindt, is er een gezellige kerstmarkt en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis toegankelijk.

Het muzikale programma van 2012 bestaat onder meer uit AlascA, Town of Saints, Green Hornet, HoppaH!, Aafke Romeijn, Homemade Empire, Swinder, The Tightropes, Harm’s Fork, Sunday Kids, Kin, The Swains, Elle Alpha en nog veel meer. Daarnaast presenteert WinterWelVaart de Sterrenbeeld Kunstroute, die plaatsvindt op verschillende locaties aan de Hoge en Lage der A en Noorderhaven. Aan boord van schepen en op de wal vind je werk van kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier en van een aantal bijzondere gastexposanten. Natuurlijk vind je verder een uitgebreid programma met kinderactiviteiten, theater, literatuur, film, lezingen en de nodige plekken langs de kade en op de schepen voor een gezellige pauze.

Het complete programma vind je op www.winterwelvaart.nl

 Bezoek www.groningeruitburo.nl

WinterWelVaart
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.