Delfts Blauw. Kunst of Kitsch




Delfts Blauw. Kunst of Kitsch

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Delfts blauw is al 350 jaar zeer succesvol. Van waardevolle tulpenvazen tot hippe fietstassen, van het decor van ‘Ik hou van Holland’ tot het gekoesterde vaasje in het verzorgingstehuis: dit oer-Hollandse product spreekt al eeuwen veel mensen aan. En waar anders dan in Delft, de stad waar deze belangrijke kleur van de Nederlandse identiteit is uitgevonden, ontdek je Delfts blauw?

Op 26 oktober 2012 opende Museum Het Prinsenhof in samenwerking met het Keramiekmuseum Princessehof tijdens Museumnacht Delft de tentoonstelling ‘Delfts Blauw. Kunst of Kitsch’ waarin het imago en de identiteit van Delfts blauw centraal staan. Deze tentoonstelling laat zien hoe dit Delftse aardewerk zo populair werd en hoe het imago door de eeuwen heen veranderde.

Mooi of lelijk? Over smaak valt niet te twisten. Of toch wel? Het pronkstuk van een koningin, het gebruiksgoed van een herbergier en de souvenir van een toerist. Maak kennis met de verschillende aspecten van Delfts blauw. Ontdek hoe het aardewerk gemaakt werd en voel de verzamelwoede van een echte liefhebber. Bekijk Delfts blauw door de ogen van kunstenaars, die het gedecoreerde aardewerk graag als inspiratiebron gebruiken. Van kostbare tulpenvazen tot rijen blauwwitte souvenirs: Delfts blauw is een echt Hollands icoon. Maar is het kunst of is het kitsch?

 Bezoek www.prinsenhof-delft.nl

Delfts Blauw. Kunst of Kitsch
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.