Museum Delft

 musea Delft en omgeving

Museum Prinsenhof Delft

delft, Zuid-Holland  -  In Museum Prinsenhof maak je kennis met het verhaal van Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands. Leer over de stad Delft in de Gouden Eeuw en ontdek de geheimen van het succes van Delfts Blauw porselein.

Museum Paul Tetar van Elven

delft, Zuid-Holland  -  Het is alsof kunstschilder Paul Tetar van Elven elk moment de kamer binnen kan lopen. In Museum Paul Tetar van Elven is het prachtige 19e -eeuwse interieur zorgvuldig bewaard gebleven. Een schitterende blik in het verleden!

Museumhuis Huis Van Meerten

delft, Zuid-Holland  -  Houtsnijwerk, prachtige mozaïekvloeren en tegeltableaus. In Huis Van Meerten zie je de liefde die een verzamelaar koesterde voor kunstnijverheid uit de Gouden Eeuw. Hij liet een schitterend museumhuis na waar je van harte welkom bent.

Tabakshistorisch Museum Delft

delft, Zuid-Holland  -  Kettingroker, een gelegenheidsroker of helemaal geen roker? Het Tabakshistorisch Museum Delft laat de geschiedenis zien van tabak. Pijpen, snuifdozen, verpakkingen: alles over tabak is hier te vinden.

Vermeer Centrum Delft

delft, Zuid-Holland  -  Leer meer over het leven van schilder Johannes Vermeer in het Vermeer Centrum in Delft. Ontdek uit welk gezin hij kwam en hoe hij zijn talent ontwikkelde. Bekijk Vermeers Erfgoed en zie de 17e eeuwse voorwerpen die hij gebruikte in zijn schilderijen.