Kamerkoor Musica Vocale - Regers Requiem




Kamerkoor Musica Vocale - Regers Requiem

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Regers Requiem

Twee zielen één gedachte. Max Reger en Peter Cornelius lieten zich allebei inspireren door het gedicht 'Requiem' van Friedrich Hebbel. Toch leverde het twee totaal verschillende composities op. Cornelius maakte een werk voor koor a capella, Reger daarentegen schreef een werk voor zangstem, koor en groot orkest. Speciaal voor Musica Vocale maakte componist en organist Andries van Rossem een bewerking voor piano vierhandig en harmonium, waarmee Regers Requiem ook in kleinere zalen kan worden uitgevoerd.

Wereldpremière: Zo laat van Trevor Grahl

Uniek is de première van het werk Zo Laat, dat de Canadese componist Trevor Grahl speciaal voor Musica Vocale schreef. Dit werk is het derde deel uit de cyclus 'Levensliederen' op teksten van Micha Hamel. De teksten in deze cyclus gaan alle over het thema ‘dood’. Dit derde deel is een hervertelling van Goethe’s Erlkönig. Het is een klankzetting van de angstige geluidsomgeving van Schuberts toonzetting, geplaatst in een hedendaags decor. Een werk met veel ‘knipogen’.

Kamerkoor Musica Vocale, o.l.v. Rob Vermeulen

Saskia Regtering, mezzosopraan

Michael Wilmering, bariton

Rik Helmes, piano

Dirk Luijmes, harmonium

Beluister één van 's werelds mooiste vleugels

Rik Helmes speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden. Anna Tyshayeva, uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". Na zijn eerste concert in de Edesche Concertzaal was Jan Vayne razend enthousiast: "Fantastische sfeer, prachtige vleugel/orgel!"

 Bezoek ticketjames.com