1

SpoorParade Amersfoort




SpoorParade Amersfoort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

SpoorParade Amersfoort, pak de trein en beleef 175 jaar spoor!

Dit jaar reist Nederland 175 jaar over het spoor. Dit vieren we graag met jou! Kom naar SpoorParade Amersfoort. In de herfstvakantie van 16 t/m 21 oktober, dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. SpoorParade Amersfoort inspireert, vermaakt, verrast en is voor jong en oud een gezellige dag uit.
Tijdens deze feestelijke dagen zetten meer dan negentig partners van het spoor de deuren van het terrein op de Wagenwerkplaats te Amersfoort ruimschoots voor open en tonen zij je alles wat hen dagelijks bezighoudt. Alle partners nemen een treinlading vol aan bijzondere historische én nieuwe spullen mee. Tijdens de treinenshows, unieke interactieve demonstraties, workshops en spoorcolleges nemen zij je mee in een dynamische en unieke wereld die normaal gesloten blijft.
Voor de kinderen is er ook van alles te beleven. Wat dacht je van je eigen rangeerdiploma halen? Of neem een selfie met de spoorpet die jou het beste past. Kom spelen en bouw je eigen treinrails op de kinderspeelplaats en maak een rondje op de skelters. Spring hoog in de lucht op het grote locomotief-springkussen en ga eens lekker onderuit in een heuse bioscoop.
En mocht je van alle belevenissen een beetje willen bijkomen, neem dan plaats in het speciaal ingerichte restaurant in het park, op het plein, aan de bar of op de picknick plaatsen op het terrein en geniet van onverwachte theatervoorstellingen en artiesten om je heen. Het belooft een historisch uitje te worden waarover je nog lang zal napraten! Kijk voor kaarten op www.175jaarspoor.nl

 Bezoek www.spoorparade.nl

SpoorParade Amersfoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.