Kinderboekenweek in het MuZIEum


-advertentiepositie-



Kinderboekenweek in het MuZIEum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Kinderboekenweek bestaat in 2014 alweer 60 jaar. Tijd voor een feestje. Daarom is het thema van de week ook ‘Feest’. En het muZIEum doet mee. Van woensdag 1 t/m zondag 12 oktober 2014 worden in het muZIEum diverse leuke leesactiviteiten in de foyer georganiseerd.

Lezen als je niet kan zien
Hoe lezen blinde en slechtziende mensen? Een oude maar nog steeds gebruikte methode is natuurlijk het braille. Tijdens de Kinderboekenweek mag je zelf braille- en voelboeken komen lezen. En wil je zelf aan de slag? Dat kan ook. In het muZIEum staan braille-typemachines waarop je je eigen braillekaartjes kan typen. Een moderne variant is natuurlijk het luisterboek. In de knusse leeshoek in de foyer mag je tijdens de Kinderboekenweek lekker je ogen dicht doen en luisteren naar één van de korte luisterverhalen die te beluisteren zijn met mp3 speler.

De activiteiten in de foyer zijn gratis te bezoeken. Wil je een spannende toch maken in het donker? Bezoek dan de donkerbeleving in het muZIEum en ervaar hoe het is om niet meer te kunnen zien. In groepjes van ongeveer 6 personen ga je een uur lang op pad met een blinde of slechtziende gids.
De donkerbeleving is niet gratis en dient vooraf gereserveerd te worden. De donkerbeleving is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 Bezoek muzieum.nl

Kinderboekenweek in het MuZIEum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.