1

Smokkelen in het Openluchtmuseum


-advertentiepositie-



Smokkelen in het Openluchtmuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de Maand van de Geschiedenis gaan we smokkelen in het Openluchtmuseum. Waar grenzen zijn, wordt al sinds jaar en dag gesmokkeld. Voor de gewone man (of vrouw) een goede manier om en centje bij te verdienen. Zo is zout rond 1880 in Nederland flink duurder dan in België. Maar ook de illegale smokkel van boter en jenever brengt veel geld in het laatje van vriend en vijand. Doen jullie mee?

Zijn jullie slimme smokkelaars die wel een centje willen verdienen met het clandestien vervoeren van de contrabande? Sluit je dan aan bij een van de drie bendes: de Pungelaars, de Hardloopers of de Klavervrouwkes. Breng de jenever, boter of het zout naar de bestemming en verdien zo je centen. In het museumpark krijg je hulp van vrienden, maar vijanden brengen je op een dwaalspoor. Voor je het weet jagen ze je in de armen van de douaniers. Maar pas op, niet alles is wat het lijkt! Zo kunnen vrienden vijanden zijn, en kunnen ook vijanden een helpende hand uitsteken.

Het spel heeft een online vervolgversie. Via https://smokkelspel.openluchtmuseum.nl spelen Hardloopers, Pungelaars en Klavervrouwkes online verder, ’s nachts, in het donkere bos…

Het smokkelspel is voor jong en oud(er) en wordt gespeeld in de herfstvakantie van 11 t/m 26 oktober 2014.

 Bezoek www.openluchtmuseum.nl

Smokkelen in het Openluchtmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.