De wolf komt naar het Natuurmuseum deze herfst!

De wolf komt naar het Natuurmuseum deze herfst!

Kom deze herfstvakantie van alles te weten over de wolf, luister naar wolvenverhalen uit verschillende culturen en zie hoe onze preparateurs te werk gaan tijdens de Gelderse Museumdag! De herfstactiviteiten in het Natuurmuseum lopen van zaterdag 18 oktober tot en met zondag 26 oktober 2014.
Op zaterdag 18 oktober zetten alle Gelderse musea de deuren wagenwijd open tijdens de Gelderse Museumdag. Deze dag kun je ons museum voor maar 1 euro bezoeken en alles te weten komen over het opzetten van dieren. Van 14.00 tot 17.00 uur geven onze preparateurs een live-demonstratie en kun je al jouw brandende vragen stellen.

Sinds de wolf van Luttelgeest en andere waarnemingen van wolven in de buurt staat dit indrukwekkende roofdier weer volop in de belangstelling. Komt de wolf naar Nederland? Willen we dat eigenlijk wel? Op woensdag 22 oktober komt Bart Beekers van ‘Wolven in Nederland’ een lezing geven over de wolf en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen op donderdag 23 oktober de voorstelling ‘Wolvenverhalen van Overzee’ komen beleven. Al spelend op accordeon en gitaar vertelt Hannafloor de Roos van muzikaal verteltheater De Rode Maan wolvenverhalen uit verschillende culturen.

Kijk voor meer informatie op: http://natuurmuseum.nl/wolf-komt-naar-museum-in-herfstvakantie/

Illustratie wolf: Jeroen Helmer voor 'Wolven in Nederland'

De wolf komt naar het Natuurmuseum deze herfst!

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.