1

NS Lost & Found Recycle Atelier




NS Lost & Found Recycle Atelier

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vergeten, verloren, verdwenen… Wat de reden ook is, er blijft jaarlijks heel wat in de trein liggen. Om precies te zijn zo’n 88.000 artikelen. In bijna de helft van de gevallen worden eigenaar en item weer verenigd, maar als dat niet lukt begint de reis van het Gevonden Voorwerp pas echt. NS maakt namelijk werk van het recyclen van gevonden materialen en afval in de trein en op stations. Dit jaar is het resultaat te zien in het NS Lost & Found Recycle Atelier dat van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 december door Nederland toert. Een oude postwagon doet deze dagen dienst als reizend naaiatelier, expositieruimte en designstore, waar gevonden voorwerpen een tweede leven krijgen. Ook het rariteitenkabinet, met de vreemdste gevonden voorwerpen door de jaren heen, heeft een plekje aan boord gekregen.

NS scheidt zoveel mogelijk afval, en materialen worden hergebruikt. Zo doen gebruikte treinwielen dienst als grondstof voor nieuwe, vormt oude treinbekleding de basis voor hippe tassen en krijgen zelfs gevonden voorwerpen een tweede leven. Het NS Lost & Found Recycle Atelier is de opvolger van het succesvolle Lost & Found Project van 2013. Dit jaar geen pop-up store op Amsterdam Centraal, maar een reizend design- en expocircus met stops in Haarlem, ’s-Hertogenbosch en Maastricht. Kunstenaar Job Reuten heeft voor deze gelegenheid een bijzonder kunstwerk gemaakt van 1325 gebruikte wegwerpbekers, dat het beeldmerk vormt voor het Recycle Atelier.

Het NS Lost & Found Recycle Atelier is op donderdag 11 (Haarlem, spoor 1), vrijdag 12 (’s-Hertogenbosch, spoor 1) en zaterdag 13 december (Maastricht, spoor 2) tussen 9.30 en 16.00 uur gratis te bezoeken op de genoemde stations.

 Bezoek www.ns.nl

NS Lost & Found Recycle Atelier
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.