Ciske de Rat - de Musical

Ciske de Rat - de Musical

Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld. De moderne klassieker wordt speciaal voor de nieuwe tournee voorzien van een geheel nieuwe staging.

Het is de tweede keer dat Ciske de Rat – de Musical in Nederland te zien zal zijn. De musical beleefde in 2007 zijn wereldpremière en was ruim twee jaar lang met veel succes te zien in de theaters. De voorstelling won destijds een recordaantal van zeven Musical Awards.

Ciske de Rat is een oorspronkelijk Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens (o.a. 3 Musketiers, Sunset Boulevard, Petticoat) tekent net als in 2007 voor de regie.

Ciske de Rat - de Musical

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.