Poëzieparade in het Kinderboekenmuseum




Poëzieparade in het Kinderboekenmuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van donderdag 26 januari t/m woensdag 1 februari is het Poëzieweek. Heel Nederland staat dan een week lang in het teken van gedichten. En waar kun je deze week beter vieren dan in het Kinderboekenmuseum? Speciaal voor de Poëzieweek brengen we op zondag 29 januari de Poëzieparade, boordevol poëzie.

Hoogtepunt van de Poëzieparade is de nieuwe tentoonstelling Als we in woorden voelen, een poëtische virtual-reality-ervaring van dichter Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers. Hoe is het om in een gedicht te kruipen en deze te beleven met je zintuigen? Zet de vr-bril op en ontdek het!

Maar er is zondag 29 januari nog meer te doen in het museum. Wat dacht je van Puzzling Poetry, een verslavende game die je helpt gedichten te doorgronden. Ga met hulp van dichter Lucas Hirsch op zoek naar de plaats van de woorden, naar de verbanden tussen de woorden en naar het ritme. Al puzzelend ontdek je een nieuwe manier van lezen. Verder verrast onze Poëziedame je met de mooiste gedichten en leer je in de workshop van het Huis van Gedichten hoe je je eigen humorvolle gedicht schrijft.

 Bezoek literatuurmuseum.nl

Poëzieparade in het Kinderboekenmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.