Vierjaargetijden van Vivaldi én Piazzolla met twee ster-dansers

Beleef de vier jaargetijden! Anders dan normaal klinken op deze avond maar liefst acht seizoenen. Behalve Vivaldi’s wereldberoemde ‘Quattro Stagioni’, staan ook de ‘Cuatro Estaciones Porteñas’ van de Argentijn Astor Piazzolla op het programma.

In de ‘Quattro Stagioni’ beleeft u Vivaldi’s muziek op een persoonlijke manier. Behalve componist was Vivaldi ook dichter en liet zich in vier sonnetten door de seizoenen inspireren. Deze gedichten vormden op hun beurt de basis voor vier vioolconcerten, die wereldberoemd werden als de ‘Vier Jaargetijden’.

Ook Piazzolla liet zich door de seizoenen inspireren. Piazzolla nam de tango als uitgangspunt, die hij vermengde met elementen uit de klassieke muziek en zelfs de jazz. Al deze invloeden zijn terug te horen in de ‘Cuatro Estaciones Porteñas’; een prachtige schildering van de vier seizoenen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Speciale gasten: het duo Carlos & Mirella. Zij dansten o.a. voor Andrea Bocelli en stonden in de finale van het RTL-programma 'Everybody Dance Now'.

Dit concert is geprogrammeerd in het kader van het Internationaal Kamermuziek festival Ede 2018

Piazzolla / Nisinman, arr. - Vier Jaargetijden
Piazzolla / Nisinman, arr. - Oblivion
Piazzolla - Violentango
Piazzolla - La fin del mundo
Solisten: Marcello Nisinman (bandoneon), Daniel Rowland (viool), Anna Fedorova (piano)
Dansers: Carlos & Mirella

Mozart's 'Eine kleine Nachtmusik' - ICMFEde 2018

Foto: Edesche Concertzaal