Maand van de geschiedenis

Maand van de geschiedenis

Het grootste geschiedenis evenement van Nederland komt er weer aan: de maand van de geschiedenis! Met festivals, muziek, speciale tentoonstellingen en speciale spellen. Dit jaar rond het thema ‘opstand’.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met 35 partnerorganisaties en meer dan duizend culturele instellingen boekhandels en bibliotheken brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Dit doen we jaarlijks rond een wisselend thema.

Het thema Opstand inspireerde honderden instellingen om hun krachten te bundelen. De verre en recente geschiedenis zijn doordrenkt van opstand: dit thema verbindt verleden en heden en dat spreekt aan. Niet eerder waren er in één maand zoveel culturele manifestaties, van evenementen tot landelijke festivals.

Eigenlijk start de maand al op 30 september, in het Openluchtmuseum in Arnhem, waar het radioprogramma OVT neerstrijkt voor een special over de Maand van de Geschiedenis. Met een keur van gasten, waaronder essayist van de Maand van de Geschiedenis Nelleke Noordervliet.

Bekijk het complete programma van de Maand van de Geschiedenis op de website onder 'contact'.

Maand van de geschiedenis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.