Microsculpture is een lust voor het oog en een echte must see. Niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die verrast wil worden en iets unieks wil beleven. Microsculpture viert de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details!

Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op groot formaat (3 meter). Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze verschillende microscopische beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd. De expo stond o.a. in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emeraten. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur voor de Euregio.

Krijg de kriebels
Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops. Hierin maak je steeds op een andere manier kennis met de insecten uit de tentoonstelling. Je gaat tekenen, mozaïeken, robotjes maken en kijken door een microscoop. Ook gaan we met z’n allen naar de film. Het gaat hier om echte workshops, dus je moet je wel even inschrijven.

In het museum ligt de ‘Krijg- de -Kriebelsstempelkaart’ voor je klaar. Op de stempelkaart verzamel je zoveel mogelijk workshop-stempels. Hoe meer workshops je volgt, hoe meer stempels je krijgt. Na je laatste workshop lever je de kaart in bij de balie van het Natuurhistorisch Museum. Zo maak je kans op een kriebelig leuk cadeautje!

Meer over de workshops vind je op de site van Natuurhistorisch Museum Maastricht.