Expositie 'Mosa Design'

Expositie 'Mosa Design'

Tijdloos porselein uit Maastricht

Centre Céramique presenteert Mosa-serviezen waarbij functionaliteit en vormgeving perfect in balans zijn. Buiten deze balans ligt de nadruk vooral op het design.

Centraal staan de ontwerpen van het Mosa Designteam met iconische ontwerpers zoals Edmond Bellefroid en Pieter Stockmans. De tentoonstelling bekijkt deze ontwerpen vanuit een nieuw perspectief. Met een nadruk op de vormentaal en het elegante materiaal gaan de ontwerpen voorbij slechts functioneel zijn. Is dit echt maar serviesgoed of kunnen we ook spreken van kunst?

Deze expositie vormt ook het sluitstuk van een samenwerking met Vormstof. Jo Schoenmakers en Marjo De Vries maakten van 'De Vogel' (een iconisch design object van vormgever Bellefroid) een nieuwe mal aan de hand van een 3D print. Deelnemers aan Designday 2018 gingen ermee aan de slag en de resultaten worden gepresenteerd in de tentoonstelling. Bellefroid 2.0.

Tijdens de opening zal Pieter Stockmans vertellen over zijn wereldberoemde serviezen waarin hij de balans vond tussen vorm en functionaliteit. Daarnaast geeft Vormstof meer uitleg over het project Bellefroid 2.0 en waarom porselein het mooiste materiaal is om mee te werken.

Mosa Design is een tentoonstelling voor iedereen met een interesse voor porselein, serviesgoed, design en het rijke, keramische verleden van Maastricht. Er zijn diverse workshops voor jong en oud; treed in de voetsporen van het Mosa Design Team en ontwerp en maak je eigen servies, of beschilder het. Daarnaast zijn er rondleidingen waarbij we het depot zullen bezoeken. Voelen, ruiken en proeven mag.

Expositie 'Mosa Design'

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.