IJsselfestival Zutphen

IJsselfestival Zutphen

Op zondag 30 juni a.s. vindt de 7e editie plaats van het IJsselfestival in Zutphen. Een zomerevenement dat ook nu weer zeer aantrekkelijk overkomt.
Op zondag is het volop genieten tussen 12.00 en 18.00 uur Gelukkig kunnen we dit jaar weer aan de IJsselkade zelf programmeren. Er komt een visplein waar men kan genieten van vers gerookte paling, gerookte zalm, Hollandse nieuwe, gebakken vis, kaviaar, Steur, oesters en zelfs ter plekke bereidde Caraïbische visgerechten met een gezellig terras, optredens van shantykoren en vele kinderactiviteiten. Op zaterdag 29 juni legt het Koninklijk jacht de Piet Hein al aan, dit jacht van 35 meter is in 1937 geschonken door het volk Prinses Juliana en Prins Bernhard. Het schip is te bezoeken en er worden rondvaarten aangeboden. Circa 12.30 uur vertrekt er vanuit de Laarstraat een tour de élégance met diverse oldtimers, zelfs van voor de 2de wereldoorlog. Zij rijden door de gehele binnenstad en zullen worden gestald op de markten ter bewondering. Ook rijden er oude brommers mee.
Dit jaar presenteren we op het prachtige ’s Gravenhof wederom onze grote boerenmarkt met vele oude ambachten, diverse optredens van boerendansgroepen. Er treedt zelfs een kinderdansgroep in klederdracht op in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Ook is er een boeren klederdrachtshow met uitleg over de regio’s uit de achterhoek waar deze kleding gedragen werd. Natuurlijk ontbreekt het brommerskieken niet met oude bromfietsen uit reeds vervlogen tijden. Voor kinderen is er een speciaal boerenerf ingericht waar ze kunnen wassen als vroeger, een “koe” melken, een vliegende Hollander rijden, met dieren knuffelen bij de kinderboerderij, een heus boerderijmuseum bezoeken en nog veel meer.

Markten
Dit jaar heet het IJsselfestival, het IJsselstreekfestival. Er is een scala aan kramen met lekkere en gezonde streekproducten. Uit de gehele regio zijn deelnemers aanwezig met groenten, fruit, honing, streekwijnen en bieren, proeverijen, speciaal ambachtelijk boerenijs. Op de Groenmarkt vindt men een kunstmarkt met diverse kunstenaars en men kan er zelfs een portret laten maken. Op de Houtmarkt zijn diverse optredens met als pareltje een rondtrekkend VOC schip met echte piraten.

IJsselfestival Zutphen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.