Expositie Waal Onder - voor het hele gezin




Expositie Waal Onder - voor het hele gezin

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Duik in de verborgen onderwaterwereld van vissen!

Vanaf zaterdag 14 september is in De Bastei ‘Waal Onder’ te zien, een sfeervolle interactieve familietentoonstelling over het onderwaterleven in de rivier de Waal.

De uiterwaarden en zijrivieren van de Rijn en Waal zijn een belangrijk leefgebied voor trekvissen. De aanwezigheid van deze vissen geeft aan dat de rivier gezond is. Met diverse thema's belicht deze tentoonstelling de wonderlijke onderwaterwereld van de Waal. Wat zijn de bedreigingen en kansen voor de vissen? En welke rol hebben organisaties die zich bezighouden met de leefomstandigheden van trekvissen, zoals Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland en ARK Natuurontwikkeling?

Viskundige Karel Kieuw neemt je mee op zijn wonderlijke onderwaterzoektocht naar de Natte 12 - de twaalf trekvissen die in de Waal voorkomen. Korte filmpjes van Karel Kieuw leiden je naar de 'finale' van de tentoonstelling, waar je Swim Fish Swim kunt spelen. Bij dit spel moet je ervoor zorgen dat Harry de Haring, Steve de Steur en Sam de Zalm veilig aankomen op hun eindbestemming. Heb jij goed genoeg opgelet om deze game uit te spelen?

De Bastei heeft voor ‘Waal Onder’ een unieke VR-beleving ontwikkeld: de Waal Experience! Met een 3D-bril kun je een kijkje onder water nemen en zo zelf ervaren hoe het is om als trekvis naar de zee te zwemmen. Welke hindernissen kom je onderweg tegen?

De expositie Waal Onder is te zien t/m 31 januari 2020.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 te Nijmegen, ingang aan Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). Zie ook www.debastei.nl.

 Bezoek www.debastei.nl

Expositie Waal Onder - voor het hele gezin
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.