Boundless Festival

Boundless Festival

Boundless festival neemt je mee naar een andere wereld vol met experimentele soundwaves, soundscapes, haunting bass en drums. Soms snoeihard, soms heel klein en intiem. Grenzen zijn er nauwelijks in de postrock scene en je zult versteld staan van de meeslepende dynamiek van dit festival.

Boundless is grensverleggend, meeslepend, overweldigend, prikkelend en meevoerend.

Monomyth
Vijf Vliegende Hollanders die sinds 2011 de spannendste instrumentale soundscapes maken. Komend uit Den Haag verlegt Monomyth de grenzen van space- en stonerrock. In 2019 opent de band een nieuwhoofdstuk met het vierde album 'Orbis Quadrantis'. Op Orbis Quadrantis verkent Monomyth, dat de planken van Roadburn en Desertfest Londen, Berlijn en Antwerpen al vervaarlijk deed kraken, onontgonnen wateren. Toch houdt hun minutieuze psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd, altijd met een open eind.

Kokomo
Kokomo is al een aantal jaren een gevestigde waarde in de postrock scene en heeft altijd zwaardere elementen omarmd. Maar met hun nieuwste release Totem Youth heeft de band hun meest intense plaat tot nu toe gecomponeerd. Een ernstige weerspiegeling van de wereld die ons aankijkt als we uit het raam staren.

All Shall Be Well
All Shall Be Well (and all shall be well and all manner of things shall be well), uit Haarlem (Nederland), speelt instrumentale, filmische muziek. Ze bouwen voort op thema's, dorsen hun melodieën uit en zoeken naar onverwachte harmonieën. Hun muziek is zeer associatief; ze vergelijken hun muziek met verhalen in plaats van liedjes.

Celestial Wolves
Celestial Wolves is een vijfkoppige rockband, zij kennen zichzelf vier trefwoorden toe: ‘instrumental, melodic, dynamic en powerful’. We zouden hun knallende post-rock met invloeden van stoner en metal niet beter kunnen omschrijven.

DUFFHUES – Darkened AV-poetics
(cineconcert)
Niels Duffhues neemt je mee in een audiovisuele live beleving waarin op eigenzinnige, donker-filosofische wijze verbanden worden gelegd tussen beeld, muziek, soundscapes en spoken word. Verwacht een louterende totaalervaring waarbij je als bezoeker voor even wordt losgetrokken van de dagelijkse waanzin. Grote thema’s zoals existentialisme blijven hierbij niet onaangeroerd. Duffhues’ typerende aardsheid klinkt niet alleen door in thematiek en atmosfeer, maar ook in klankkleur, waarin grondtonen van doomblues en drone doorklinken. Laat je meevoeren door een compilatie van korte films met live soundtrack van gitaar en harmonium, omlijst door Duffhues’ donkere stemgeluid.

Boundless Festival

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.