Kletskoppen Kindertaalfestival

Kletskoppen Kindertaalfestival

Ontdek spelenderwijs hoe taal werkt bij de nieuwe editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival. Taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek laten je daar op een verrassende manier kennismaken met de bijzondere wereld van taal en taalonderzoek.

Op deze wetenschapsdag voor het hele gezin kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar onder andere tweetalig audio-memory spelen, binnenstappen in een gigantisch oor of mond om te ervaren hoe die werken, een eye-tracker uitproberen, al dansend tijdens een berenjacht de betekenis van woorden ontdekken of op taalsafari gaan in Afrika.

Naast allerlei interactieve demonstraties voor de kinderen is er ruimte voor ouders om al hun vragen te stellen. Experts op het gebied van taalontwikkeling en meertalig opvoeden zitten voor hen klaar. Voor de allerkleinsten zijn er (meertalige) voorleessessies, een programma met meezingliedjes uit alle windsteken en knutselactiviteiten.

Het festival wordt geopend met de kleine sfeervolle muziekvoorstelling Dikkie Dik en de taart, waarbij volop gezongen en geroepen mag worden. Ook zijn er optredens van de Nijmeegse Tineke Honingh, kinderboekenschrijver en illustrator voor onder andere Freek Vonk en de Donald Duck, van Pim Lammers, de jongste winnaar ooit van de Zilveren Griffel met zijn transgender-prentenboek Het lammetje dat een varken is en van Pieter Koolwijk, bekend boeken als Prutje en Bens boot.

Kinderen tot en met 12 jaar, (groot)ouders, leerkrachten, docenten en studenten zijn van harte welkom op deze dag. Veel van de activiteiten zijn ook toegankelijk voor anderstaligen en voor doven en slechthorenden.

Entree is gratis!

Voor meer informatie, zie www.kletskoppenfestival.nl.

Kletskoppen Kindertaalfestival

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.