Concertlezing Ludwig van Beethoven

Concertlezing Ludwig van Beethoven

Zondag 1 maart aanstaande om 15.00 uur is in De Engel, César Francklaan 13 in Huizen de concertlezing Ludwig van Beethoven door de Nederlandse pianist en componist Frederic Voorn.

In 2020 is het precies 250 jaar geleden dat de componist Ludwig van Beethoven werd geboren. In dit Beethovenjaar zal er veel aandacht besteed worden aan de componist en zullen er verschillende concerten zijn, waar zijn bekendste werken te horen zijn. Deze concertlezing richt zich juist op de minder bekende werken, Beethoven als de meester van de kleine vorm. In de concertlezing zullen ook de componisten aan bod komen die op Beethoven veel invloed hebben gehad, maar ook componisten die hij beïnvloed heeft.
Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij heeft als pianist op vier continenten concerten gegeven en speelt zowel op moderne als op historische instrumenten. Naast musicus is hij ook componist, schrijft hij artikelen voor diverse muziekbladen, dirigeert drie koren, geeft masterclasses en heeft programma’s gemaakt voor Radio 4, waaronder zijn eigen programma Pianistenuur, dat twaalf jaar iedere zaterdag uitgezonden werd. Meer informatie kunt u vinden op www.fredericvoorn.nl

De concertlezing Ludwig van Beethoven is op zondag 1 maart as. in De Engel, César Francklaan 13 in Huizen en begint om 15.00 uur. De kaarten à €12,50 zijn bij de kassa te koop of te reserveren via mlvanvlaardingen@hotmail.com. De Engel heeft een bijzonder cultureel-programma met lezingen en concerten, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Concertlezing Ludwig van Beethoven

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.