UITGESTELD Tentoonstelling: Gestolde beweging

UITGESTELD Tentoonstelling: Gestolde beweging

Regionale kunstenaars tonen hun creativiteit over alles wat groeit en bloeit in de omgeving!

Gestolde beweging

Het voorjaar komt eraan en alles gaat weer groeien en bloeien. In de expositie Gestolde beweging toont het Gorcums Museum van 10 maart t/m 10 mei 2020 werk van twee regionale kunstenaars die door organische groei worden genspireerd. In de aquarellen van Marianne Boudesteijn en de potische plantdrukken van Ingrid Geesink is deze groeibeweging als het ware of stilgezet.
Droogproces
Marianne Boudesteijn haalt haar inspiratie uit de natuur. Ze vertaalt dit het liefst met waterverf. Zo onderzoekt ze door middel van schetsen de bloei van de amaryllis. Ze is gefascineerd door het maak- en droogproces van haar aquarellen. De verwondering over het proces van vermengen, vervagen en opdrogen komt tot uitdrukking in haar werk.
Nature printing
Ingrid Geesink maakt potische plantdrukken. De impact van menselijk handelen op onze natuurlijke omgeving is het uitgangspunt voor haar werk. Het gaat over controle en toeval, en over het steeds meer beheersbaar maken van de wereld om ons heen.
Die benadering komt terug in zowel de werkwijze als keuze voor materialen, technieken en vorm. Ingrid experimenteert graag met ambachtelijke technieken en organische materialen zoals oude fotografische procds (cyanotype, zoutdruk, analoge film), nature printing en anthotypen. Maar ook drukken met plantaardige kleurstoffen of tekenen met zelfgemaakte biologische inkt. Een deel van de getoonde werken is direct genspireerd op de natuur langs de Linge.

UITGESTELD Tentoonstelling: Gestolde beweging

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.