Historisch Foodfest, proef het verleden

Historisch Foodfest, proef het verleden

Honger! Je eigen moestuin, fermenteren, roken, brouwen en kokkerellen – het is weer helemaal hip. Veel van die technieken kennen een lange geschiedenis.

In het Hemelvaartsweekeinde nemen we jou daarom op voedselavontuur in het verleden. Hoe houd je iets lang houdbaar zonder koelkast? En dronken ze in de prehistorie al alcohol? Wat waren de tafelgewoonten in de middeleeuwen en waar kwamen die vandaan? We gaan kaas maken als de Romeinen, vis roken als de eerste boeren, mede (honingwijn) brouwen en proeven als Vikingen en nog veel meer. Er zijn kruidenworkshops en wildplukwandelingen, er is informatie over conserveren, brouwen en meer. Loopt het water je al in de mond? Kom dan ontdekken en proeven in het preHistorisch Dorp.

Historisch Foodfest, proef het verleden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.