Orgelconcert Jan Jansen 'Van Buxtehude tot Brahms'

Orgelconcert Jan Jansen 'Van Buxtehude tot Brahms'

Op 25 augustus is organist Jan Jansen te gast in Academiehuis de Grote Kerk. Jan Jansen studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel bij Cor Kee, piano bij Gérard van Blerk en clavecimbel bij Lenie van der Lee. In 1970 behaalde hij de Prix d’Excellence voor orgel. Hij was gedurende 16 jaar cantor-organist van de Oude Kerk in Soest en van 1987 tot mei 2011 was hij organist van de Domkerk te Utrecht, waar hij naast de drukke liturgische praktijk de landelijk welbekende Zaterdagmiddagmuziek verzorgde, samen met de Domcantorij.

Jan Jansen maakte een groot aantal CD opnamen en daarnaast is hij een veelgevraagd continuospeler en speelde in deze hoedanigheid op de bekroonde CD van zijn dochter Janine met Vivaldi’s Vier Jaargetijden. Op de laatste CD van Janine Jansen met werken van JS Bach bespeelt hij het klavecimbel. Als correpetitor en docent algemeen theoretische vakken was hij werkzaam aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

Jan Jansen heeft voor dit concert een bijzonder fraai programma samengesteld: https://www.academiehuis.nl/evenement/jan-jansen-van-buxtehude-tot-brahms/

Orgelconcert Jan Jansen 'Van Buxtehude tot Brahms'

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.