Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Op sommige ochtenden zetten wij voor fotograf Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Op sommige ochtenden zetten wij voor fotografen de deuren van het jachtslot wagenwijd open. .

Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Helaas is het niet mogelijk om voor iedere individuele fotograaf de deuren te openen. Toch willen wij de deuren van het jachtslot wagenwijd openzetten voor fotografen. Daarom bieden wij fotografen de mogelijkheid te komen fotograferen.Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Maak foto’s van de jugendstil-details of juist van het leegstaande pand. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen is er nog veel te zien, zoals de oorspronkelijke gebrandschilderde ramen of de originele badkamer uit 1903. Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.Alvast wat meer zien over het jachtslot bekijk de vlogs van boswachter EllenPraktische informatie

Tijdens deze dag word je om 10.00 uur op de parkeerplaats van het landgoed welkom geheten door de excursie-boswachter. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daar krijg je uitleg over het jachtslot en uitleg over de toegang. Daarna mag je vrij tot 12.30 uur in de historische delen van het jachtslot fotograferen. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. In het jachtslot wordt momenteel gewerkt, daardoor kan het per keer verschillen welke kamers er toegankelijk zijn. Vanwege de de beperkte ruimte in het jachtslot kunnen er maximaal 8 fotografen toegelaten worden. Deelname kost 15 euro per persoon. Niet-leden betalen 20 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 8 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact

  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

  • Nies en/of hoest in je elleboog

  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebtDoor jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur, het jachtslot en de kassen op Landgoed Mookerheide.

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.