Stiltewandeling

Stiltewandeling

Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Daarom organiseert Natuurmonumenten op 2 Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Daarom organiseert Natuurmonumenten op 26 september een stiltewandeling. Deze wandeling is juist zo bijzonder, omdat we in gezelschap van een groep mensen met elkaar deze stilte zullen gaan ervaren..

Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Stilte en rust ervaren in de natuur is de stilte en rust in jezelf laten doordringen. Daarom organiseert Natuurmonumenten op 26 september een stiltewandeling. Deze wandeling is juist zo bijzonder, omdat we in gezelschap van een groep mensen met elkaar deze stilte zullen gaan ervaren. Het thema van deze wandeling is de herfst, het jaargetijde van oogsten en loslaten. Hierin mogen we gaan oogsten wat er in het voorjaar is gezaaid en wat er in de zomer is gegroeid. Je kunt kijken wat je van deze oogst graag mee wilt nemen of bewaren voor de winter. Wat je niet meer nodig hebt kun je loslaten. Gebruik je zintuigen en ontdek wat er nu in ontwikkeling is. Geniet van deze prachtige wandeling met een ervaren Stiltewandeltrainer, zij neemt je graag mee in de indrukwekkend natuur rondom het Jachtslot met zijn prachtig bos over de hellingen van de stuwwal. Onderweg zullen we eenvoudige rek en stretch oefeningen doen en een meditatie of visualisatie.Tip van de boswachter:

Trek kleding aan wat niet schuurt, kraakt of piept. Zo ervaar je de stilte nog beter!Praktische informatie

Tijdens deze middag word je om 14:00 uur welkom geheten op de parkeerplaats bij het Jachtslot. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 16:30 uur. Er kunnen maximaal 15 personen mee. Deelname kost 7 euro per persoon, niet-leden betalen 10 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 15 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact

  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

  • Nies en/of hoest in je elleboog

  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebtDoor jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Stiltewandeling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.