1

Ann Lislegaard - Fertile Ghosts


-advertentiepositie-



Ann Lislegaard - Fertile Ghosts

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verkenningen rond technologie en sciencefiction staan centraal in de tentoonstellingen Fertile Ghosts van Ann Lislegaard en Zi-wzih-Zi-

In de monumentale Genieloods staat Fertile Ghosts: de nieuwe solo-show van Ann Lislegaard, internationaal bekend om haar visionaire video's, animaties en audiovisuele installaties die sciencefiction-verhalen vertellen en de vervormbaarheid van de menselijke waarneming onderzoeken. Science fiction vormt voor Lislegaard een middel om buiten sociale en politieke kaders te denken en de voor haar naverwante onderwerpen in een alternatief perspectief te plaatsen. In haar werk worden ervaringen gesimuleerd door middel van interdisciplinaire crossovers en verbindingen tussen architectuur en cinema, tussen fictieve narratieven, en tussen mensen, machines en dieren.

In de Genieloods worden de grenzen tussen organismen vloeiend en ontstaan nieuwe hybriden. In de nieuwe 3D-animatie Pollen Messages #2 ontdekt een cyborg een donkere wolk van stuifmeel in een bloeiende onderwereld. De klank- en lichtinstallatie Between Nights - Ghost Opera presenteert de stemmen van uitgestorven vogelsoorten die nu een plek in de toekomst krijgen. In Maelstrmmen (2017-2019) stuurt een draaikolk de hoofdpersoon op een tijdreis en er wordt een portaal geopend voor communicatie tussen soorten. Kan een vruchtbare wereld worden hersteld?

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Danish Arts Foundation. Het Kunstfort wordt ondersteund door Gemeente Haarlemmermeer en het Mondriaanfonds.

 Bezoek www.kunstfort.nl

Ann Lislegaard - Fertile Ghosts
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.