Hemelbestormers - Genieten op grote hoogte

Hemelbestormers - Genieten op grote hoogte

Zo heb je de Grote Kerk in Naarden nog nooit gezien! Bekijk de schilderingen van het 500 jaar oude tongewelf van dichtbij.

Zo heb je de Grote Kerk in Naarden nog nooit gezien Bekijk de schilderingen van het 500 jaar oude tongewelf van dichtbij in een tour op 25 m. hoogte. Max. 10 p. per keer, mondkapje verplicht.

Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden, zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het beschilderde hout is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Dit najaar kun je elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Uniek Met een trap bestorm je de geschilderde hemel van de Grote Kerk Naarden. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen.

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek
Via de steiger kunnen 10 mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een mondkapje is verplicht. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt je rond. Ook gaat er een begeleider mee van Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Tickets kosten 10,50 euro, inclusief audiotour en administratiekosten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger gratis bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd met audiotour. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes. Bezoek is mogelijk van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets worden verkocht per tijdslot.

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Per keer worden maximaal 10 bezoekers op de steiger toegelaten, de ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden. Het dragen van een mondkapje is boven op de vloer bij het gewelf verplicht. Daarnaast worden extra hygine-maatregelen getroffen.

Wanneer
Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 10 januari 2021
Bezoek is mogelijk van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Prijzen
10,50

Hemelbestormers - Genieten op grote hoogte

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.