1

OERRR Braakballen pluizen - Veluwezoom


-advertentiepositie-OERRR Braakballen pluizen - Veluwezoom

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom braakballen pluizen in bezoekerscentrum Veluwezoom en ontdek wat uilen allemaal eten! Kom braakballen pluizen in bezoekerscentrum Veluwezoom en ontdek wat uilen allemaal eten!. Kom braakballen pluizen in Bezoekerscentrum Veluwezoom en ontdek wat uilen allemaal eten.

Braakballen zijn droge, pluizige balletjes, die afkomstig zijn van uilen. Als je ze met een pincet uit elkaar peutert en bekijkt met een loep, dan zie je wat uilen allemaal eten. Je ziet bijvoorbeeld de botjes van vogels of kikkers. Of je komt schildjes tegen kevers of de haren van muizen.

Vergelijk de botjes op een zoekkaart

Hoe ontdek je welk botje bij welk dier hoort? Iedereen krijgt een zoekkaart waarop alle botjes afgebeeld staan. Zo zie je welke muis de uil gegeten heeft. Is het een veld-, bos-, spits- of woelmuis? Plak de botjes op de zwarte kaart en vergelijk ze met de botjes op de zoekkaart. Je ziet heel snel welk beestje het is. Dit kaartje met de botjes erop krijg je natuurlijk mee naar huis.

Praktische info

  • Voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar
  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Ouders betalen niet voor deze activiteit
  • Activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeestje.
  • Op zoek naar een verjaardagsfeestje? Kijk op Leuk verjaardagsfeestje?

OERRR is overal

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR Braakballen pluizen - Veluwezoom
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.