Veerboot naar Marker Wadden

Vanaf de Bataviahaven in Lelystad kun je met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Deze vaart op een beperkt aantal dagen. Grijp de Vanaf de Bataviahaven in Lelystad kun je met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Deze vaart op een beperkt aantal dagen. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. LET OP: het dragen van een mondkapje aan boord is verplicht.. In 2020 kun je vanaf de Bataviahaven in Lelystad met een speciale veerboot naar Marker Wadden. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. Je kunt zelfs mee op excursie over het eiland met de gids.

Het is echt pionieren op Marker Wadden. Er zijn drie prachtige vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden, een heerlijk strand en een eilandpaviljoen met een informatiecentrum een een kleine menukaart. 

Vaartijden en tarieven

Natuurmonumenten vaart met onderstaande boten naar de Marker Wadden vanuit de Bataviahaven in Lelystad.
LET OP: Aan boord van onze veerdienst is het dragen van een mondkapje verplicht.
Dit is ook aan boord te koop.

Bekijk hier het vaarschema voor 2020. In de maand september varen we op vrijdag, zaterdag en zondag met de Markenexpress en op maandag met de Willem Barentsz.
 

Boottijden: LET OP: het dragen van een mondkapje aan boord is verplicht. U koopt een retourkaartje voor één dagdeel. De boottocht duurt tussen de 46 en 60 minuten.

Dagdeel ochtend:
Vertrek 10:00 uur Lelystad > Retour vanaf Marker Wadden 14:30 uur

Dagdeel middag:
Vertrek 13:00 uur Lelystad >  Retour vanaf Marker Wadden 17:30 uur.

Tarieven veerboot (inclusief gebiedsbijdrage)

Retour veerboot € 22,50-
Leden Natuurmonumenten € 17,50,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 10,-
OERRR kinderen € 7,50
Let op: Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee

Vertrekpunt veerdienst
Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen.

Wanneer u op de kade bent, loopt u over de kade met de bocht mee naar links langs de muur met boogjes (U ziet KNRM aan uw rechterhand). De veerdienst van Natuurmonumenten voert een groene vlag.

Parkeren

Parkeergelegenheid is er bij de parkeerterreinen van Batavia Stad op loopafstand (ongeveer 10 minuten) van Bataviahaven. Het parkeerterrein naast de winkel Only for Men aan de Museumweg (7 minuten lopen) en de VOC-garage naast Bataviahaven. In de VOC-garage is beperkt ruimte.

Het betreft betaald parkeren. Klik hier voor een kaart met de parkeermogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Praktisch

Openingstijden Eilandpaviljoen:
Dagelijks van 11:00 -16:30 uur.

Op Marker Wadden bieden we kleinschalige horeca zoals warme dranken, fris en alcoholische dranken, koek en nootjes. We serveren nog geen broodjes, neem dus zelf een lunchpakket mee. Wanneer de veerdienst niet vaart bij slecht weer, is het Eilandpaviljoen ook niet geopend.

  • Marker Wadden is een wandeleiland, fietsen en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan;
  • Een deel van de wandelroute is geschikt voor mensen met een beperking (rolstoel);
  • Aan boord van de veerdienst worden diverse consumpties geserveerd en is er soms een kleine menukaart;
  • Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan in het gebied direct rondom de havenkom. Omdat het een belangrijk vogelgebied is, kunnen honden niet mee op de rondwandeling over het eiland. Vanzelfsprekend geldt er een opruimplicht;
  • Bij zeer slecht weer (storm) kan de boot niet varen. U krijgt uiterlijk 24 uur van tevoren hierover bericht en het geld voor de ticket(s) wordt dan teruggestort;
  • Bij slechte weersvoorspelling tijdens de heenvaart kan de schipper besluiten dat hij i.v.m. de veiligheid eerder terug moet varen. Dit wordt op tijd bekendgemaakt;
  • Kleding: zorg voor voldoende beschermende kleding en stevige wandelschoenen. Het weer kan snel omslaan en het kan hard waaien op het eiland.

Excursies boeken: alleen online!

Bij aankomst op Marker Wadden op de donderdag tot en met maandag is er een beperkt aantal plaatsen voor een excursie onder leiding van een gids beschikbaar. De excursies starten direct na aankomst van de veerdienst bij de houten bankjes voor het Eilandpaviljoen en duren 1,5 uur. De excursieleiders vangen u hier op.

Boek uw excursie hier

Tarieven:
Volwassenen (niet-lid) €10,00- / (lid) €7,00
Kinderen €5,00
Kinderen (0 t/m 12) lid van OERRR €3,50

Veerboot naar Marker Wadden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.