Expositie - Evert van Hemert & Janey Robertson

Expositie - Evert van Hemert & Janey Robertson

De volgende expositie dient zich aan in Galerie Bax Kunst. De ervaren kunstenaar Evert van Hemert is terug, waar Janey Robertson debuteert met schilderijen en aquarels.

Evert van Hemert

Evert van Hemert (1952) is een autodidact. Van hem staan beelden in iedere elfsteden stad, in Sneek torent ze boven de Prins Hendrikkade uit. Evert’s werk is voornamelijk figuratief. Hij houdt van weelderige vormen met een erotische uitstraling. Zowel vrouwen als dieren, vooral paarden, behoren tot zijn onderwerpen.
Zijn bronzen beelden maakt hij zelf, vanaf het eerste wasmodel tot en met het gieten en patineren. Het werk van Van Hemert wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland.
De kunstenaar is onder meer werkzaam geweest in Haarlem, Griekenland, New Orleans en heeft zich daarna gevestigd in het Friese Kolderwolde.

Janey Robertson


Voor deze kunstenares is het haar solo debuut. Janey is opgegroeid in Schotland maar al jaren woonachtig in het Friesland. Zij heeft een voorliefde voor het schilderen van industriële ruimtes en de mensen die daar aan het werk zijn. Door haar onderwerpen meerdere malen te bezoeken en meerdere schetsen te maken in houtskool of aquarel legde ze de verschillende licht invallen vast. Het eindresultaat in olieverf of aquarel toont de diepte en complexiteit die een dergelijke industriële omgeving bezit maar niet direct zichtbaar is. Naast deze industriële werk schildert Janey graag portretten en landschappen. Speciaal voor de expositie in Sneek is er allerlei nieuw werk gemaakt.

Robertson studeerde recent af aan de Klassieke Academie. Ook is zij bekroond als winnares van De Prix de Norvège 2020.

Expositie - Evert van Hemert & Janey Robertson

R. Bax