Offshore Experience
Offshore Experience

Zonder energie kunnen we niet leven
Zonder energie kunnen we niet leven. Onze computers staan de hele dag aan, we rijden naar ons werk, we koken, kijken tv en kunnen geen minuut zonder onze mobiele telefoon. Veel van onze energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet gemakkelijk. Hoe plaats je immers een windmolen op zee? En hoe zet je een platform van 30.000 ton zwaar op de centimeter nauwkeurig op de zeebodem?

Windkracht 10. Haal jij die heli binnen?
De Offshore Experience is een uitdagende zoektocht op zee naar energie uit olie, gas, wind en andere bronnen. Met een veiligheidshesje aan en een helm op je hoofd stapt jong (advies 8+) en oud aan boord van een platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt je zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen. Speciaal voor de tentoonstelling gebouwde modellen van de nieuwste en meest geavanceerde offshore schepen laten je zien waar ze toe in staat zijn.

Offshore werknemers geven een kijkje in hun leven op zee en in simulaties ervaar je zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun spectaculaire werk op volle zee en in gevecht met de elementen weten te klaren. Wie lukt het bijvoorbeeld om als marshaller een helikopter naar het platform te begeleiden? Om bij drie meter hoge golven een container vanaf een schip aan boord van het platform te hijsen? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden?

Tot 3 km onder water
Een lift brengt je naar een mysterieuze onderwaterwereld. Van net onder het zeeoppervlak tot 3 km diep. Het avontuur eindigt in de toekomst. Stem op het beste duurzame idee voor energiewinning op zee. Komt dat van een professionele offshore ingenieur of van een 8-jarige basisschoolleerling?

 Bezoek www.maritiemmuseum.nl

Guus Schoonewille
Guus Schoonewille
Marco de Swart
Marco de Swart
Marco de Swart
Marco de Swart