Zwerven over de Veluwezoom Beekhuizen en Herikhuizerveld

Zwerven over de Veluwezoom Beekhuizen en Herikhuizerveld

Een hele dag zwerven over de heuvels en door de dalen van de Veluwe kan het best in Nationaal Park Veluwezoom. Oog in oog met wild als edelhert, zwijn of ree. Een hele dag zwerven over de heuvels en door de dalen van de Veluwe kan het best in Nationaal Park Veluwezoom. Oog in oog met wild als edelhert, zwijn of ree..

Let op!Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.In 2021 kunt u de Veluwezoom verkennen met zes verschillende zwerfroutes met gidsen van Natuurmonumenten.

Elke route is ongeveer 16 km en start om 10.00 uur, rond 16.00 uur bent u terug op het uitgangspunt. Dit is de tweede wandeling!Landschap en NatuurDeze wandeling gaat door het  landgoed Beekhuizen en over het Herikhuizerveld. Vanaf het bezoekerscentrum lopen we via een oude holle weg richting het landgoed naar de vijver op Beekhuizen. Daarbij passeren we de zogenaamde Kamerdalscheberg en de Keienberg. We zullen sporen zien van das en ander wild en wie weet zelfs wild zien. Ook de IJslandse paarden lopen in dit gebied en zorgen voor begrazing. Vanaf de vijver van de Beekhuizense beek lopen we verder langs deze sprengbeek tot aan de sprengkop.Vervolgens lopen we via het bos richting het Herikhuizerveld, we krijgen hier een prachtig uitzicht over dit heidegebied waar de voorlaatste ijstijd zijn sporen heeft achter gelaten. We beklimmen een aantal Veluwse toppen, de Zijpenberg, de Kraaienberg en de Tafelberg. Hoewel de heide nu niet bloeit, zult u ervaren dat hier een geheel andere sfeer is dan in het beek- en bosgebied. Bij uitstek zou je deze wandeling ook een landschappen wandeling kunnen noemen omdat we zeer diverse biotopen aandoen in deze wandeling.WandelconditieWe lopen door een terrein met grote hoogteverschillen. Deze tocht is dan ook alleen geschikt voor mensen met een goede wandelconditie.Kom mee en ervaar de pracht van dit deel van de Veluwezoom, een uniek natuurgebied. De groep bestaat uit 10 deelnemers en 2 gidsen.StartpuntBezoekerscentrum VeluwezoomHeuvenseweg 5A6991 JE RhedenPraktische info
  • Zorg voor goede wandelschoenen, dagrugzak en regenkleding

  • Zorg zelf voor drinken en een boterham voor onderweg. De lunch is niet inbegrepen

  • Vergeet je verrekijker niet!

  • Honden mogen helaas niet mee

  • Koop van te voren een kaartje

Zwerven over de Veluwezoom Beekhuizen en Herikhuizerveld

Zwerven over de Veluwezoom Beekhuizen en Herikhuizerveld | Foto geüpload door gebruiker Natuurmonumenten.