Online lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide door Theo Willems

Online lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide door Theo Willems

Tijdens deze lezing duiken we dieper in de geschiedenis van landgoed Mookerheide. Jan J. Luden uit Driebergen bouwde tussen 1903 en 190 Tijdens deze lezing duiken we dieper in de geschiedenis van landgoed Mookerheide. Jan J. Luden uit Driebergen bouwde tussen 1903 en 1909 het jachtslot op Landgoed Mookerheide. Historische kenner van het landgoed Theo Willems neemt je op donderdagavond 1 april om 19.30 uur mee in de geschiedenis van dit prachtige landgoed..

Tijdens deze lezing duiken we dieper in de geschiedenis van landgoed Mookerheide. Jan J. Luden uit Driebergen bouwde tussen 1903 en 1909 het jachtslot op Landgoed Mookerheide. Historische kenner van het landgoed Theo Willems neemt je op donderdagavond 1 april om 19.30 uur mee in de geschiedenis van dit prachtige landgoed.Landgoed Mookerheide heeft de afgelopen eeuw vele bewoners gehad die allemaal hun stempel op het 150 hectare grote landgoed hebben gedrukt. Het unieke jachtslot werd gebouwd in jugendstil-stijl. Vele bijzondere details zijn nog altijd zichtbaar. De werkzaamheden in het slot zijn in volle gang en daarmee worden oude structuren nog beter zichtbaar. Ondanks dat de werkzaamheden in volle gang zijn nemen we je mee naar binnen. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Ook wordt tijdens het verhaal de familie Vroeg, de Tweede wereldoorlog en de Zusters van Bethanië niet vergeten. Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten, fruit en bloemen geteeld. Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrij gezet van omliggende begroeiing.Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze online-lezing op donderdagavond 18 februari om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.Meer weten over het project. www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheideDoor jouw deelname steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Online lezing geschiedenis Landgoed Mookerheide door Theo Willems

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.