Landgoed Beekhuizen op Veluwezoom

Landgoed Beekhuizen op Veluwezoom

Wandel met n van onze gidsen langs de Beekhuizense beek en geniet van het Gelders Arcadi, zoals dit gebied ook wel genoemd wordt. Het i Wandel met één van onze gidsen langs de Beekhuizense beek en geniet van het Gelders Arcadië, zoals dit gebied ook wel genoemd wordt.
Het is cultuurhistorisch een interessant gebied met grote natuurwaarden die we met elkaar gaan ontdekken. Hopelijk komen we ook wildsporen tegen zoals van zwijnen, reeën en misschien wel edel- of damherten.
.

Wandeling Beekhuizense beekWandel met een gids van Natuurmonumenten langs de Beekhuizense beek en geniet van het Gelders Arcadië, zoals dit gebied ook wel genoemd wordt. Het is cultuurhistorisch een interessant gebied met grote natuurwaarden die we met elkaar gaan ontdekken.Tijdens deze wandeling lopen we over Landgoed Beekhuizen, een beschermd rijksmonument, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van de ‘historische buitenplaats Biljoen’. We volgen hierbij de Beekhuizense Beek met zijn ecologische pareltjes. Dit sprengenbekenlandschap is uniek voor Europa. Het ligt op de overgang tussen rivierenlandschap en de Veluwe met zijn woeste gronden. Karakteristiek voor het landschap zijn de grote hoogteverschillen, de aanwezigheid van helder water in sprengen en bronnen die aan de oppervlakte komen en de vruchtbare lössgronden die een gevarieerde begroeiing toelaten.Hopelijk komen we ook wildsporen tegen zoals van zwijnen, reeën en misschien wel edel- of damherten.

Landgoed Beekhuizen op Veluwezoom

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.