Weidevogels spotten in Eemland

Weidevogels spotten in Eemland

Weidevogel-spektakel in Eemland! Kom weidevogels spotten tijdens een wandeling van 2 uur door de Eempolder, een prachtig weidevogelgebi Weidevogel-spektakel in Eemland! Kom weidevogels spotten tijdens een wandeling van 2 uur door de Eempolder, een prachtig weidevogelgebied net boven Amersfoort..

Een weidevogelspektakelIn het voorjaar bast het weidevogelspektakel weer los in Eemland. De grutto, de tureluur, scholekster en kievit, ze laten volop van zich horen. In het water doet een slobeend rustig zijn ronde en ook de kemphaan is sinds een aantal jaren weer te bewonderen in de polders van Eemland. Eemland, een uniek stukje NederlandEemland is een prachtig weidevogelgebied, net boven Amersfoort. Ontdek het zelf en wandel samen met de gids door het natuurgebied. Op zoek naar de weidevogels. Onderweg hoor je niet alleen over de vogels, maar kom je ook van alles te weten over het karakteristieke, open landschap van de Eempolder. Waar loop je eigenlijk en hoe is dat ontstaan? Wat maakt Eemland uniek en waarom moeten we dit landschap beschermen?Goed om te weten
  • Tip: neem een verrekijker mee.

  • De wandelexcursie duurt zeker 2 uur en kan uitlopen tot 2,5 uur als er veel te zien is. Je loopt een afstand van ongeveer 5 kilometer.

  • Trek stevige wandelschoenen aan. Een deel van de route is halfverhard en gaat door het grasland.

  • In de polder is het vaak wat frisser door de wind. Houd hier rekening mee en kleed je op de weersomstandigheden.

  • Neem op een warme dag extra water of een andere een dorstlesser mee.

  • Theetuin Eemnes is doorgaans in het weekend geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

  • Lees hier meer informatie over de richtlijnen voor het coronavirus en een bezoek in de natuur. Als in mei blijkt dat de excursie niet volgens de actuele richtlijnen kan plaatsvinden, wordt deze geannuleerd. Je ontvangt dan bericht en het inschrijfgeld terug. Je hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen. 

  • Ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts of last van benauwdheid, blijf dan thuis. Je kunt je deelname kosteloos annuleren.

Weidevogels spotten in Eemland

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.