Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Zaterdag 12 en zondag 13 juni; Lezing: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Zaterdag 12 en zondag 13 juni; Lezing: Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Na de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam in 1919, vestigde Anthony Fokker zich in de vrijgekomen gebouwen aan de Papaverweg in Amsterdam. Het was het begin van een lang en roemrijk avontuur. Fokker werd een van de grootse vliegtuigbouwers ter wereld en deed baanbrekend werk in de civiele luchtvaart. Hij overleed in 1939 na een kortstondige ziekte. Direct na de capitulatie in mei 1940 moest de Fokker fabriek voor de bezetter werken. Gedurende de oorlogsjaren werd er volop geproduceerd. In 1943 besloten de geallieerden de fabriek te bombarderen. Helaas kwamen de meeste bommen terecht op de burgerbevolking in Amsterdam Noord in plaats van op de Fokker fabriek. Veel Amsterdammers lieten daarbij het leven of raakten gewond.

Deze lezing door Peter de Raaf gaat over Fokker in de oorlogsjaren. Wat gebeurde er? Hoe zag het eruit? Wat is er nog van terug te vinden?

Peter houdt deze lezing zaterdag en zondag twee keer, de eerste om 10:30 uur en de tweede om 12:30 uur.

Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum.
Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

Openingstijden aangepast

Onze openingstijden zijn verruimd zodat u per tijdslot meer tijd hebt. U bent van harte welkom van 10:00 uur tot 16:00 uur. De tijd sloten zijn 10 tot 12 uur, 12 tot 14 uur en 14 tot 16 uur.

Toegang reserveren

Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

 

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum 40- 45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Doelwit de Fokker fabriek in Amsterdam-Noord

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.