Musica Mundo Festival - Rhythms of the World

Musica Mundo Festival - Rhythms of the World

Het gaat door! Musica Mundo bijt in Amersfoort de spits af van het festivalseizoen op 25, 26 en 27 juni 2021. Er staat het publiek een magisch programma te wachten vol muziek en dans van artiesten uit de hele wereld. Met de horeca op het Lieve Vrouwekerkhof kan Stichting ArteGanza een festival presenteren conform de dan geldende Covid19-maatregelen. Het enige wat je hoeft te doen is een stoel op een terras te reserveren van een van de horecagelegenheden op het plein. Klik op een event in de agenda en daar vind je meer info: https://musica-mundo.com/events

Het programma in het kort:
Op ‘funky’ vrijdag kan het publiek vanaf 18:00 uur genieten van Dj-collectief Yallah Yallah, The Jig, Three Little Clouds en Toumast.
Zaterdag trommelen de uitbundige ritmes van de gnawaparade met Black Koyo en steltlopers vanaf 12:00 uur de bewoners uit hun huizen, van het Neptunusplein via de Van Randwijcklaan, Kamp en Langestraat naar het plein.

Musica Mundo Festival wordt op het Lieve Vrouwekerkhof geopend op zaterdag 26 juni om 13:15 uur door wethouder Stegeman. De groepen op zaterdag maken uit traditionele klanken hun eigen versmeltingen en zorgen zo voor een nieuw geluid. Vanaf 13:30 uur zijn te zien: Jeff Heijne Band & Conchita Boon met Flamenco Cambio, The Crazy Rockers met Indorock, Dhoad – zinderend spektakel van Gypsies of Rajasthan, Sabroso met hot merengue en kaseko, Arp Frique & Family met wereldse retrosounds en gnawarockgroep Hicham Bilali & The Grey Stars. Special guest, de Touareggroep Toumast uit Niger, is twee keer de afsluiter, op vrijdagavond en op zaterdagavond.

Zondagmiddag is bijzonder. In een nieuwe samenwerking krijgt klassieke muziek alle kleuren van de wereld. In het programma Musica Me spelen vanaf 13:30 uur Musica Mundo Orkest, Amsterdams Andalusisch Orkest & Raggaze Quartet klassieke parels onder leiding van Yassir Bousselam. Met de feestelijke klanken van Conjunto Papa Upa en Tabanka geeft Musica Mundo op zondag het stokje door aan Dias Latinos, het volgende festival.

Musica Mundo Festival - Rhythms of the World

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.