OERRR Bosbaden

OERRR Bosbaden

Dit bezoek aan het bos is niet alleen leuk, maar ook gezond. Natuur maakt gezond! Dit bezoek aan het bos is niet alleen leuk, maar ook gezond. Natuur maakt gezond!.

Let op!Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.BosbadenNatuur maakt gezond. Bewegen kun je er door te spelen, te wandelen, hard te lopen of te mountainbiken. Je kunt ook in een bos bosbaden en dat is toch echt iets anders.Bosbaden is bedacht in Japan, maar eigenlijk weet iedereen die regelmatig naar het bos komt allang dat je er ook tot rust kunt komen. Niet de rust van gaan slapen .. wel te rusten, maar die van je minder druk/ minder stress voelen. Als je het bos in gaat en je gebruikt daar al je zintuigen blijkt dat je hartslag rustiger wordt en je bloeddruk afneemt.Tijdens het ‘OERRR bosbad’ doe je speelse opdrachten waarbij je al je zintuigen gebruikt. Bij de ene opdracht ga je bijvoorbeeld met je ogen kijken naar verrassend mooie dingen in het bos, bij een andere voel je geblinddoekt met je handen de schors van een boom.Natuurmonumenten wil met deze excursie het verhaal van natuur maakt gezond vertellen. Natuur helpt namelijk bij vermindering van stress en versterkt het immuunsysteem. Regelmatig bosbaden in de natuur heeft een bewezen positief effect op je hart en bloedvaten en zorgt ervoor dat je beter slaapt.Bij deze activiteit gaat er per kind 1 ouder mee!

StarttijdStarten om 09.00 uur. Op dit moment zijn er nog weinig mensen in het bos.Praktische info
  • Koop van tevoren online een kaartje

  • Dit is een gezinsactiviteit, ouders én kinderen kopen een kaartje

  • Geschikt voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee

  • Honden mogen helaas niet mee

  • Activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest

  • Op zoek naar een verjaardagsfeestje ? Kijk op Leuk kinderfeestje?OERRR is overalZodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?OERRR Bosbaden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.