Lezing: De Spitfire, een iconisch vliegtuig

Lezing: De Spitfire, een iconisch vliegtuig

Op 7 augustus 2021 is in het Crash Museum op Fort bij Aalsmeer de lezing: De Spitfire, een iconisch vliegtuig. De Spitfire heeft o.a. e

De Spitfire is een iconisch vliegtuig die o.a. een belangrijke rol heeft gespeeld in de Battle of Britain. Rick Franke vertelt in zijn lezing over de ontwikkeling, de bouw en de belangrijke acties van dit mooie vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij behandelt de verschillende versies van dit vliegtuig en vertelt ook over de motor, de eveneens iconische Rolls Royce Merlin en later de Griffon. De Spitfire is in veel verschillende uitvoeringen gebouwd. Een van die uitvoeringen is gereconstrueerd en staat in de Spitfire hal van het museum te pronken.

De lezing zal zowel zaterdag als zondag twee keer worden gegeven, de eerste om 10:30 uur en de tweede om 12:30 uur.

Openingstijden
Deze lezing is goed te combineren met een uitgebreid bezoek aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum 40-45. Het museum is geopend op zaterdag de 2e zondag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur.
De toegang bedraagt 6,00 voor volwassenen en 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.
Toegang reserveren
Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en de hygine maatregelen in achtnemen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

Lezing: De Spitfire, een iconisch vliegtuig

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.