Open Monumentendag 2021 Fort bij Nigtevecht

Open Monumentendag 2021 Fort bij Nigtevecht

Laat je verrassen! Kom op zondag 12 september naar Fort bij Nigtevecht. Tijdens deze Open Monumentendag staan de fortengidsen van Natuurmonumenten klaar om je gratis rond te leiden. @natuurmonument #Nigtevecht Laat je verrassen
Kom op zondag 12 september naar Fort bij Nigtevecht. Tijdens deze Open Monumentendag staan de fortengidsen van Natuurmonumenten klaar om je gratis rond te leiden. Laat je verrassen door de groene omgeving en het indrukwekkende fort

UNESCO Werelderfgoed
Fort bij Nigtevecht is een verborgen enclave van rust en ruimte op fietsafstand van Amsterdam. Onder begeleiding van een fortengids ga je op ontdekkingstocht door dit grote fort uit 1892. Je zult zien dat grote delen van het imposante gebouw nog intact zijn. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar de hefkoepels zich bevonden. Het fort hoort bij de Stelling van Amsterdam en is UNESCO Werelderfgoed. Deze lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad.

Het fort heeft allang zijn militaire functie verloren, maar heeft sinds kort een nieuwe bestemming. Inmiddels wordt de kazerne gebruikt als vergaderlocatie, kleinschalige horeca en biedt ruimte aan lokale ambachtslieden. Tijdens de rondleiding zul je de resultaten van de eerste fase van de verbouwing van het fort kunnen bewonderen.

Even uitrusten
Op Fort bij Nigtevecht is volop gelegenheid om lekker uit te rusten van de fietstocht of rondleiding. Geniet van een kopje koffie of thee en taart op het sfeervolle terras van het fort.

Open Monumentendag 2021  Fort bij Nigtevecht

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.