Lezing: De geschiedenis van de onderzeeboot


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

Lezing: De geschiedenis van de onderzeeboot

Kom 16 oktober naar de lezing: De geschiedenis van de onderzeeboot bij het CRASH Museum op Fort bij Aalsmeer. Hans Seitzinger en Hans B

De eerste werkende onderzeeboot is door Cornelis Drebbel gebouwd in 1624. Daarna ontwikkelde deze techniek zich snel. De Turtle was een eenmansduikboot, ook van hout gebouwd, met een booromslag aan boord om een gat in een Engels schip te boren en daar een ontploffingslading in aan te brengen. Deze is tijdens de Amerikaanse bevrijdingsoorlog gebruikt.

De Hunley was de eerste duikboot die op 15 oktober 1863 tijdens de Amerikaanse burger oorlog een schip opblies. Er werden ook  menselijke torpedos gebouwd waarmee o.a. slagschepen zijn opgeblazen. Er zijn ook mini U boten zoals de Bibber gebouwd. De eerste Duitse U boot in de Tweede Wereldoorlog  is in Nederland ontworpen en gebouwd en als bouwpakket naar Duitsland gebracht.
In WO2 ging de ontwikkeling snel, zoals de ontwikkeling van torpedos.
Hans behandelt ook de ontwikkeling van de onderzeeboten van de Nederlandse Marine en ontsnappingen uit gezonken onderzeeboten en natuurlijk mag de atoom onderzeeboot niet ontbreken.

Kortom, het is een boeiende geschiedenis.

Hans houdt deze lezing twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

Bezoekers van het museum kunnen deze lezing gratis bijwonen

Openingstijden
Het museum is geopend op zaterdag en de 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt 6,00 voor volwassenen en 3,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Toegang reserveren
Bezoekers wordt gevraagd zich op te geven op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

Lezing: De geschiedenis van de onderzeeboot

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.